Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Sziasztok lécci valaki segitene a megoldásban
Ha tugyátok akkor magyarázatot is ... { Nagyábol értem de nm vagyok biztos benne hogy jo }

Egy üveg üdítőital 100 Ft-ba kerül. Az üveg 60 Ft-tal kevesebbe kerül, mint maga az üdítő üveg nélkül. Mennyibe kerül az üveg?

Három gyerek mindegyikénél van valamennyi pénz. Andrásnál háromszor annyi, mint Bélánál. Csabánál 10 Ft-tal kevesebb, mint Bélánál. Hány forintjuk van külön-külön, ha együttesen 100 Ft-juk van?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
üdítő: x Ft
üveg: x-60 Ft
üveg+üdítő=x+x-60=100
160=2x
80 Ft=x
Tehát az üveg 80-60=20 Ft-ba kerül.

2.
A: 3x ft
B: x ft
C: x-10 ft
3x+x+x-10=100
5x=110
x=22 ft
Tehát Andrásnak 3*22=66, Bélának 22, Csabának 22-10=12 ft-ja van.
1