Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
Sziasztok lécci valaki segitene a megoldásban ....
Béla 5 évvel idősebb Annánál . Együtt 15 évesek . Hány éves Béla ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Béla: x+5
Anna: x
x+(x+5)=15
x+x+5=15 /-5
2*x=15-5
2*x=10 /:2
x=5
V: Anna 5 éves, Béla 10 éves
1