Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Usa polgárháborúja

398
"Elrendeljük, hogy minden személy, aki családfő, vagy aki 21 éves korában jött ide, s az Egyesült Államok polgára, vagy aki az Egyesült Államok honsítási törvényei által megkívánt módon kinyilvánítja szándékát, hogy az akar lenni, és aki sohasem fogott fegyvert ay Egyesült államok kormánya ellen, nem segítette és nem támogatta ennek ellenségeit, minden ilyen személy jogosult 1863. január elsejétől fogva birtokba venni egy negyed telket(113 hold) vagy annál kisebb mennyiséget azokból a még birtokba nem vett közös földekből, amelyekre elővételi igényt jelentett be, vagy amelyek az igénybejelentés időpontjában megvásárolhatók egy dollár huszonöt cent vagy ennél alacsonyabb acre-onkénti vételáron, [..] azzal a kikötéssel, hogy ha valakinek már van földje, vagy azon lakik, akkor ezen törvény feltételei mellett birtokba vehet egy másik földet is, amely határos az eddigi földjével, ez azonban a már birtokolt és elfoglalt földdel együtt nem haladhatja meg összesen a százhatvan acre-ot.[..]"
(A telepítés törvény, az ún. Homestead Act, 1862)

Kérdések:
Kiknek biztosít földet a törvény?
Mely társadalmi réteg megnyerését szolgálta?
Miért az északi kormányzat vezette be, és miért épp az adott időpontban?
Ezt a három kérdést nem tudom, többit megválaszoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Polgárháború
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1
1. Minden személynek aki családfő, vagy aki 21 éves kora előtt jött az Egyesült Államokba és az Usa polgára, vagy aki az akar lenni, aki soha nem ragadott fegyvert az ország ellen és nem támogatta annak ellenségeit.
2. A parasztság felső rétegét talán (?), de a parasztság egyik rétegét mindenképpen szerintem
3. Azért abban az időpontban, mert akkor már javában zajlott a polgárháború észak és dél között és az északiak azt akarták, hogy minél többen az ő, úgymond "jóságukat" lássák és mellettük álljanak a háborúban talán.
1