Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
715
Egy színházterem nézőterén 27 széksor található. Az első sorban 73 szék, a másodikban 79 szék, a harmadikban 85 szék található. A további sorokban hasonlóan növekszik a székek száma. Teltház esetén hányan foglalnak helyet a nézőtéren?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n=27
a1=73
d=6

an=a1+(n-1)*d
a27=73+(27-1)*6
a27=229

S27=(a1+a27)/2*n
S27=(73+229)/2*27
S27=4077

V:4077 embernek van elég hely
1