Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
791
Egy szabályos sokszögnek 25-tel több átlója van, mint oldala. Mekkora a sokszög területe, ha
egy oldalának hossza 1 m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy “n” oldalú konvex sokszög átlóinak száma = ​(n⋅(n−3))/2

Azaz, ha 30 oldalú a sokszög akkor 30*(30-3)/2=405 átlója van.

10 oldalú sokszögnek 10*(10-3)/2=35 átló amit pont 25-tel több, mint az oldala.

T= 1/4 * n * a2 *ctg * π /n ⇒
0,25*10*12*ctg180/10⇒
2,5*ctg18=2,5*3,077=7,69

Azaz az 1 méter oldalú szabályos 10 szög Területe 7,69 méter lesz!
0