Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

18. Töltsd ki az elemekre vonatkozó táblázatot!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
868
Csatoltam képet.
19. Melyiknek nagyobb a tömege? Reláció jelekkel válaszolj!
20. Melyikben van több atom?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
18. Na-nátrium-2 mol-2*23=46 g
Si-szilícium-14/28=0,5 mol-14g
S-kén-8/32=0,25 mol-8 g
C-szén-4 mol-4*12=48 g
19.
2 mol hidrogénatom: 2*1=2 g < 2*10²³ db C atom ⇒ 1/3 mol m=1/3*12=4 g
12*10²³ db Mg atom ⇒ 2 mol m=2*24=48 g = 3 mol oxigén atom: 3*16=48 g
3*10²³ db S atom ⇒ 0,5 mol m=0,5*32=16 g < 48 g Mg
5 g H < 0,25 mol kalciumatom m=0,25*40=10 g
20.
3 mol O atom: 3*6*10²³=18*10²³ db < 60 g C ⇒ n=60/12=5 mol 5*6*10²³=30*10²³ db
48 g S n=48/32=1,5 mol ⇒ 1,5*6*10²³=9*10²³ db > 0,25 mol Ag ⇒ 0,25*6*10²³=1,5*10²³ db
3 g H n=3/1=3 mol ⇒ 3*6*10²³=18*10²³ db > 3 g C n=3/12=0,25 mol ⇒ 0,25*6*10²³=1,5*10²³ db
1 mol platina 6*10²³ db > 100 g arany n=100/197 mol ⇒ 3,45*10²³ db
1