Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák az oldalai, a háromszög kerülete és területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1176
Egy derékszögű háromszög egyik befogója 12 cm. A másik befogó az átfogónál 8 cm-rel rövidebb. Mekkorák az oldalai, a háromszög kerülete és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=12 cm
b=c-8
c=?
Pit-t.: 12²+(c-8)²=c²
144+c²-16c+64=c²
16c=208
c=13 cm
b=13-8=5 cm
K=5+12+13=30 cm
T=a*b/2=12*5/2=30 cm²
1