Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány darab atomot tartalmaz?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2942
0,5 mol kén:
2 mol kalcium:
36 g szén:
36 g magnézium:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol 6*10²³ db atom

0,5 mol kén: 0,5*6*10²³=3*10²³ db atom
2 mol kalcium: 2*6*10²³=1,2*10²⁴ db atom
36 g szén: n=m/M=36/12= 3 mol
3*6*10²³=1,8*10²⁴ db atom
36 g magnézium: n=m/M=36/24=1,5 mol
1,5*6*10²³=9*10²³ db atom
2