Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell törtettizedestörttel osztani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
775
pl - 17
__ : 0,17 ?
10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, help, gyorsan
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
minusz 17/10-ed akar lenni
tizenhéttized
0

tizenhét tized osztva 0,17-tel?
-2

mínusz tizenhét tized
-1

Pl 10:0,17=
Tizesedes törttel nem lehet osztani ezért kikell bővíteni ➡ 100:1,7➡1000:17
Így már el lehet osztani
Remélem erre gondoltál
Módosítva: 9 éve
-1

Törttel úgy osztunk, hogy a reciprok értékével szorzunk.
Két törtünk van, -17/10 és 17/100.
-17/10 × 100/17 = -1700/170 = -10
0