Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csap

Főoldal » Általános iskola » Matematika
528
Az egyik csap 8 óra alatt, a másik csap 10 óra alatt telíti meg a medencét.A lefolyón a víz 14 óra alatt ürül ki a medencéből.nyitva hagyták a lefolyót.Hány óra alatt telítődik meg így a medence?Válaszokat előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. csap: egységnyi idő alatt 1/8 munka, x idő alatt x/8
2. csap egységnyi idő: 1/10, x idő alatt x/10
Lefolyó: egységnyi idő: 1/14, x idő: x/14
x/8+x/10-x/14=1 /*14
7/4*x+7/5*x-x=14
43/20*x=14
x=280/43 ∼6,51 óra alatt telik meg a medence.
1