Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
413
Mekkora a tömege 20000 cm3 térfogatú, 37 0C hőmérsékletű 300 kPa nyomású hidrogéngáznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia
Ehhez a tökéletes gáz állapotegyenletét érdemes használni
pV=nRT -ezt kicsit át kell rendezni. n=m/M , tehát az lesz a vége hogy m=(pV)/(MRT)
figyelj arra hogy passzoljanak a mértékegységek, pl. Pa-m^3,kPa-dm^3,MPa-cm^3
M(H2)= 2 (g/mol)
p=300(kPa)
V=20(dm^3)
R=8,314 J/(molK)
T=t(celsius)+273,15 (K)
így a végén a tömeget grammban kapod meg
0