Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
Csatoltam a képet.!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
ABC háromszög nem alapon fekvő szöge: 180°-(2·70°)=40°
Mivel a forgatás szögtartó, ezért a A'B'C háromszög nem alapon fekvő szöge is 40°.
Tudjuk BCA' szög = 80°
ACB'szög= ACB szög+ BCA' szög+ A'CB' szög=40°+80°+ 40°= 160°os az elforgatás
(Ha egyetértesz a megoldással, akkor kérlek jelöld megoldásként. ) :)
0