Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sürgős lenne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
419

Vázold föl egy 8 cm magas egyenes hasáb hálóját, számítsd ki a felszínét és térfogatát, ha alaplapja 6 cm-es szabályos háromszög!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
²²T(háromszög)= 6·6·sin(60°)=36·sin(60°)∼ 31, 18 cm² M=8 cm
T·M= 31,18·8=249,44 cm ³ térfogat

felszínhez kell, a palást területe, ami 3·T(téglalap)
T(téglalap)=6·8= 48 cm ²

A= 2·T(háromszög)+ 3·T(téglalap) = 2·31,18 +3· 48= 206,36 cm²
Kérlek, ha tetszik a megoldásom jelöld megoldásként! :D
0