Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
716
Sziasztok! Ezt valamki megtudná oldani? Előre is köszi!
Mekkora az áltadal kifejezett teljesítmény, ha fél perc alatt 1500 J munkát végzel? Fejezd ki ezt a teljesítményt lóerőben is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ismert adatok:
`W=1500\ J`
`t=0.5\ "perc"`

Tanultátok, hogy a munka úgy jön ki, hogy a teljesítményt szorzod az idővel:
`W=P·t`
ebből a teljesítmény:
`P=W/t`
Az időt számold át másodpercre, mielőtt osztasz. A teljesítmény így watt mértékegységben fog kijönni.

A lóerő pedig: nem egyértelmű, hogy egy lóerő hány watt, valószínű úgy tanultátok, hogy 1 LE = 735 W. Szóval ami kijött, osszad el 735-tel.
0