Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
513
Meg kell határozni a mészoltás ( a CaO vízzel való reakciójának ) reakcióhőjét-ezt én is meg tudnám oldani, de a feladat szövege nem ennyi-a következő reakciók adatai alapján!

CaCO3(sz)=CaO(sz)+CO2(g)
Ca(OH)2(aq)+CO2(g)=CaCO3(sz)+H2O(f)
reakcióhő 1= +178 kJ/mol
reakcióhő 2= -100 kJ/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Na remélem amúgy nem mondok hülyeséget én se, de ilyenkor fel kell írni körfolyamatnak (melynek reakcióhőinek összege zérus)
Q1+Q2+Q3=0
(+178)+(-100)+(x)=0
És akkor x lenne -78 kJ/mol szerintemm
1