Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Sziasztok!
Kérlek segítsetek ezekben a feladatokban:
1. Számítsa ki a 12 és 15 számok számtani és mértani középértékét!
2. Egy számtani sorozat ötödik tagja 11, differenciája 2. számítsa ki az első tagját és az első nyolc tag összegét!
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, érettségi, sorozat, mértani, számtani, középérték
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. (12+15)/2 és  12*15 
2. a5=11 d=2
a1+4d=11
a1+4*2=11
a1=3
számtani sorozat tagjainak összegére a képlet Sn=n(2*a1+(n-1)d)/2, amiben n a tagok száma, a1 az első tag, d a különbség
s8=8*(2*3+(8-1)2)/2
0