Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
540
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni ezekhez a feladatokhoz:
1. Egy derékszögű háromszög befogói 5cm, illetve 12cm hosszúak. Számítsa ki a háromszög köré írható kör sugarát!
2. Egy szám öthatod részének 20%-a 31. Melyik ez a szám? Válaszát indokolja.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, háromszög, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Derékszögű háromszög köréírt körének sugara az átfogó fele: ⇒ Pit. Tétel: a²+b²=c²
√ (5²+12²)=c =13 ennek a fele: 6.5
2. x·0.2=31 x=155 ⇒y·(5/6)=155⇒ y =186 ez a gondolt szám ( visszafelé gondolkodással kell megoldani! ) :D
0