Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek letsziveessssssss

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1637
Egy színház nézőterén az első sorban 16 ülőhely van.Minden sorban 3-mal több szék van, mint az előtte levőben.
a, Hány szék van a 18.sorban(kérdés)
b, Hányan férnek el összesen a 18 soros színházban (kérdés)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
·a) A számtani sorozat n-edik tagja: a(n)=a₁+(n-1)d. ⇒ a(18)= 16+17·3=67
b)A számtani sorozat első n tagjának összege: ​Sn=(a₁+ a(n) )⋅n·0.5 ⇒ (16+ 67)·18·0.5=747
1