Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3 fizikaa

Főoldal » Középiskola » Fizika
581
Ebben a három feladatban kellene segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Két képletbe kell behelyettesítened az adatokat:
a=Δv/Δt
s=v₀t+(a/2)t²

Menni fog, vagy csináljam meg helyetted?
Módosítva: 9 éve
0

Én rontottam, bocsi :D
Tehát még az F=m×a képletre is szükség lesz.
Ezt rendezzük a-ra
a=F/m
a=3000N/1200kg
a=5/3 m/s²

Most jön az a=Δv/Δt.
Rendezzük t-re
t=Δv/a
Δv=18 km/h=5 m/s
t=5m/s // 5/3 m/s²
t=3s

3 másodpercig gyorsult.
Módosítva: 9 éve
0