Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög ,,kivesézése”

Főoldal » Középiskola » Matematika
1249
Egy háromszög három csúcsa rendre A(3;4),B(2;6),C(-2;5).

a) Hol van a súlypontja?
b) Milyen hosszúak az oldalai?
c) Mekkora a háromszög kerülete és területe?
d) Add meg az oldalakat vektorként!
e) A skaláris szorzat segítségével határozd meg, mekkorák a háromszög szögei!

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Hogy érted a segítséget?
https://www.geogebra.org/m/wpvsxzw9
1

Mivel csak 1 oldalt tudok küldeni, így az utolsó feladat nem fért el. Megtisztelsz, ha megnézed a youtube csatornámat. Ott magyarázom a skaláris szorzatot. De sok koordináta geometriai videót is találsz. Üdv!

https://www.youtube.com/watch?v=eNp2l4upDbU&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=4
1