Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebben a matek feladatban valaki tudna segíteni ??

Főoldal » Középiskola » Matematika
791
Számítsuk ki a szabályos háromszög magasságának hosszát , ha súlypontja a csúcsoktól 1230 cm .
Ezt hogy szerekeszem meg és hogy számoljam ki ??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szabályos háromszög esetén súlyvonal=magasság.
A súlypont a súlyvonalat 2:1 arányban osztja.

1230=2/3x
1845=x

A magassága 1845 cm. Sok sikert a szerkesztéshez.
0