Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egész számból tört kivonása. 6 osztályos anyag

Főoldal » Általános iskola » Matematika
545
3- 3/2 - 1/3 =
Azt tudom, hogy a közös nevező a hat lesz. De egész számból tört hogy lesz? Az lesz a 3/1 ed? Aztán hogyan tovább?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Tört egész szám.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egész számot szorozd meg a közös nevezővel. Innen eredve a 3 18/6 lesz.
3-3/2-1/3=18/6-9/6-2/6=7/6
1