Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek érettségi feladatsor (összeollózva)

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
Hozzá nem értésem végett segítségre szorulok !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, érettségi, házifeladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
⇒1. A²*B=(2³*3*5⁴)²*2*3²*5²=2⁶*3²*5⁸*2*3²*5²=2⁷*3⁴*5¹⁰=1,0125*10¹¹

2. 840*0,4=336 lány ⇒ 840-336=504 fiú
504*0,75=378 kiskorú ⇒ 504-378=126 nagykorú fiú jár az iskolába

3. a+b (6;-1), a (-4;2) ⇒ b (10;-3)

4. y=2x+6 és y=x+3
metszéspontjuk: egyenletrendszerüket megoldva azt kapjuk, hogy M (-3;0)
OM távolság négyzete: (0-3)²+(0-0)²=9 OM=3 egység a távolság.

5. A: log₂(1/8)=-3
B: 2cos11π=-2
C: (1/2)-2=2²=4
A<B<C

6. A kúp keresztmetszetét felrajzolva egy egynelőszárú háromszöget kapunk, amiben a magasságot behúzva a kapott derékszögű háromszögben felírunk egy szögfüggvényt:
tg(α)=m/(m/2)=2
α=63,43°

7. eredeti háromszög K=2+4+5=11 cm
legkisebb 6 cm ⇒ 3x akkora, mint a másik, tehát a többi is 3x akkora: K=6+3*4+3*5=33 cm

8. 6 kis piros, 8 nagy piros, 8 kis kék, 16 nagy kék
Kis golyók: 12
összes: 35
P=12/35=0,34 a valószínűsége.

9. log₃A=log₃x+log₃x³-log₃x⁵
log₃A=log₃(x*x³/x⁵)
a log. fv. szig. mon. miatt
A=x⁴/x⁵=1/x

10. Itt nem látható az ábra, így nem igazán tudom megcsinálni, bocsi :/

11. 6szög átlói: n*(n-3)/2=6*3/2=9
9szög átlói: 9*6/2=27 átlója van

12. Az ábrázolásban most nem tudok segíteni, ha nem megy, a Geogebra tud segíteni, a fv. értékkészlete:
Ék: y ∈ [0;3]
0