Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS FONTOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
legyen az a oldal: x
b oldal pedig: 2x+5
téglalap kerülete: 2*(a+b)
2*(2x+5+x)=286
2*(3x+5)=286
6x+10=286
6x=276
x=46
tehát: a=46 dm, b=97 dm
t=46*97=4462 dm2
0