Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Fizika
347
Csatolok fájlt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Nsz/Np=Usz/Up
1. Usz=Nsz/Np*Up
=500/1500*230=76,66 V

2. 500/1500*300=100

3. Up= Nsz/Np*Usz
500/1500*24=8 V
4. 500/1500*50=16,66 V
5. 3000*400/600=2000
6. 1800*ugyanaz ami az előzőnél: 1200
7. 2400*ugyanaz=1600
8. 1000*ugyanaz (400/600)=666, 66
0