Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek ,felületek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
847
Mekkora a felszíne , illetve térfogata az egyenes hengernek , ha alkotója és a és alapkörének sugara .

a=1,5 dm , r=36 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Biztos hogy jó a feladat? Mert ha ki akarjuk számolni a magasságot(ami kell a képletbe) akkor - számot fogunk kapni..(15cm a négyzet- 36 a négyzeten= m a négyzeten..)
0

Egyenes henger esetén az alkotó megegyezik a magassággal, nincs nagy varázslat.

Képletbe behelyettesítés megy?

A=2*r²*π+2r*π*M
V=r²*π*M
Módosítva: 9 éve
1