Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segítség

Főoldal » Általános iskola » Kémia
386
1 mol ecetsavat aminosavvá alakítjuk hány %-os lesz a tömegnövekedés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol CH3COOH = 12 + 3 + 12 + 16 + 16 + 1 = 60 gramm

amino-ecetsav: H2N-CH2-COOH tömege: 2 + 14 + 12 + 2 + 12 + 16 + 16 + 1 = 75 gramm

A tömeg növekedés:
(75-60)
--------- * 100=25%
60
1