Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
csatoltam képet valaki tudna segíteni sos !!! elég sokat adtak fel és teljesen nem értem !!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
42 a)
Legyen az anya életkora x. Így a fia x-23 éves. Kettejük életkora összesen 47, tehát x+x-23=47.
2x-23=47. 2x=47+23. 2x=70. x=35. Az anya 35 éves, a fia 12, és életkoruk összege 35+12=47.

1.példa
Akkor amikor találkoznak mindketten ugyanannyi ideig mentek, legyen ez az idő x óra.
x óra alatt Frici 4x km-t tesz meg, míg Gréta csak 3x km-t. A két távolság összege 28 km. Így 4x+3x=28. Tehát 7x=28. x=28/7=4. Tehát 4 óra múlva találkoznak, Frici kiindulási helyétől 4óra*4km/óra=16km-re.

Nem sok, de remélem segít (ha még szükséged van rá). :)
0