Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
753
Hány gramm alkoholt tartalmaz a jódtintura oldat , amelynek 150g-jában 30g jódot oldottunk fel ?
2) 300gramm, 15 tömegszázalékos oldatot 100g vízzel higítunk,
Hány tömegszázalékos lesz a keletkező oldat ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
1. az oldat tömege: m(o.)=150g
az oldott anyag tömege: m(o.a.)=30g
tömegszázalék: m/m %=? m/m%=[m(o.a)/m(o)]x100=(30/150)x100=20%
a 2. nem megy bocsi
-1

számítsd ki az oldat tömegét és megkapod+osszd el a jod tomegevel
Módosítva: 6 éve
0