Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
508
Mekkora hosszúságú húrt metsz ki az x²+y²=20 egyenletű körből a 2x+y=8 egyenletű egyenes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A két egyenletet toljuk össze, a következő módon:
A másodikból fejezzük ki y-t => y=8-2x, majd ezt helyettesítsük be az első egyenletbe:
x²+(8-2x)²=20
Ennek az egyenletnek a megoldásával kijön
x₁=2; x₂=4,4 visszahelyettesítve: y₁=4; y₂=-0,8
A két pont közötti távolságot pedig megkapod:
d= (x₁-x₂)²+(y₁-y₂)² 
d= (2-4,4)²+(4+0,8)² 
d=5,3666


0