Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
956
Valaki, pls... hogy lehet ezt kiszámolni? Egy derékszögű háromszög befogóinak aránya 12:5, átfogója 18,2 dm. Mekkora részekre bontja az átfogót a derékszögű csúcshoz tartozó magasság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög, derékszögű, magasság, befogó, átfogó
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
befogó tétel: a=5e=gyök alatt p*c
b=12e=gyök alatt (18,2-p)*c
fejezd ki úgy hogy leosztod a két egyenletet egymással,így az e-k kiesnek és ki tudod számolni a p-t onnan visszahelyettesítés
0