Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
4765
,,Az abc hegyesszögű háromszögben BC=14cm, AC=12cm, a BCA szög nagysága pedig 40°.
a, Számítsa ki a BC oldalhoz tartozó magasság hosszát!
b, Számítsa ki az AB oldal hosszát!"

Addig eljutottam, hogy a BC oldalhoz tart. magasság hosszát kiszámoltam. Bár nem biztos, hogy jó. 7,71 cm jött ki. De azután elakadtam és nem tudom, hogy az AB oldal hosszát hogyan számoljam ki. Segítenétek légy szíves?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, matematika, trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a,-ra nekem is ennyi jött ki trigonometrikus terület képlet és oldal és hozzá tartozó magasság-ból számolt területtel.
A b,-nél koszinusz tétel alkalmazásával (c2 =a2+b2-2ab*cos(γ), ahol γ a c oldallal szemben fekvő szög).
Tehát a feladatban c2=122+142-2*12*14*cos(40⁰)
c2=340-257,3
c2=82,6
c=9,08 geometriai jelentés miatt( tehát hogy c nem lehet negatív).
Módosítva: 6 éve
1