Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mínusz-plusz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1642
Szerintetek?
-2-1=? (miért?)
-2:(-1)=?
(-2) másodikon=?
(-2) harmadikon=?
(-2 másodikon)=?
(-2 harmadikon)=?
(2 harmadikon)=?
(2) harmadikon=?
Köszi, ha valakinek segít. A zárójelek direkt vannak úgy, ahogy.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az első kivételével mindet be kell ütnöd a számológépbe nem értem ezzel mi a gond?
Az első a -3 mert ha -2-ből veszek el valamit akkor a számegyenesen negatív irányba kell haladni.
Második az kettő a 2db minusz miatt amiből + lesz.
A többit be kell ütnöd a számológépbe és kiadja. De csak végig kell gondolnod -2x-2=+4
-2x-2x-2=-16 (minusz szor minusz az plusz plusz szor minusz az megint minusz.)
0

-3 mert tartozol 2vel meg tartozol 1el akkor 3mal tartozol
2a negatív szám páros hatványa pozitív mert minusz×minusz=pozitív de csak ha a zárójelen kívül van a hatvány
4
-8
-4
-8
8
8
0