Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
638
Megadunk egy i-j bázisrendszerben két vektort a koordinátáikkal: u(12; 5) és v(-4; 3).
a) Mik az (u + v), az (u - v), a 2u, a 2v és a (2u + 2v) koordinátái?
b) Mennyi az u, a v, a 2u és a 2v abszolút értéke?
c) Számítsd ki az uv skaláris szorzatot!
d) Számítsd ki az u és a v szögét!
e) Számítsd ki a következő skaláris szorzatokat: ui, uj, vi, vj, (u + v)i, (u + v)(u - v), (2u + 2v) (u - v)!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
https://www.youtube.com/watch?v=K2WAFy67Uhc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6
a skaláris szorzatot magyarázom a youtube csatornámon, de a vektor abszolút értékére is van benne példa.
A továbbiakban koordináta geometriát fogtok venni
https://www.youtube.com/watch?v=eNp2l4upDbU&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=4
Módosítva: 6 éve
0