Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika számolás, kérlek segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2875
Egy transzformátor primer tekercse 600,szekunder tekercse 150 menetes. Mekkora feszültséget kapcsolunk a primer körre, ha a szekunder körben mérhető feszűltség 210 V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Np=600
Nsz=150
Usz=210
Up=?

Nsz/Np=Usz/Up→Up=Nsz/Np ·Usz
150/600 · 210= 52,2 V



1