Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.o. Egyenes hasáb térfogata

Főoldal » Általános iskola » Matematika
459
Számítsd ki annak a rombusz alapú egyenes hasábnak a térfogatát, amelynek átlói e= 8dm, f= 6dm, magassága pedig 5dm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes hasáb térfogat képlete Ta*m
A rumbusz területe pedig e*f/2
Tehát Trombusz=6dm*8dm/2=24dm2
Tehát Thasáb=Trombusz*m=24dm2*5dm=120dm3
UI: Ta az alapterület.
Módosítva: 6 éve
1