Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok megoldása?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
637
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni a következő két fizika feladat megoldásában? Előre is köszönöm!

1. Egy tömegpont síkmozgást végez. Helyzetét az adott koordináta-rendszerben a következő hely-idő függvények adják meg: x(t)= 2t^3+t^2+4t*sin5t y(t)= 3t^2-5t+3*cos5t
Határozza meg a test sebességének nagyságát a t=10s időpillanatban!

2. Egy test gyorsulás-idő függvénye SI egységekben a következő: a(t)= 6-t. Tudjuk, hogy a test t1=2-kor 15 m/s-al mozgott. Mekkora a sebessége t2=5-kor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Az elsőnél ezekre jutottam.
0

1.
Behelyettesítve a képletekbe megkapjuk hogy x=10100 és y=8948 kerekítve. mivel ez hely idő függvény, így ábrázoljuk koordináta rendszerben. az x tengely ugye az idő, y az út. A sebességet pedig megkapod ha x et elosztod y-al--> v=0,885m/s azaz 3,189km/h.
2. ezen még gondolkodom. :)
0