Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
Helyettesítési érték: x=-3
-4 (x+1,5)-2 (3-2x)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A megoldásnál x helyére beírod a -3-at és kész.
Tehát: -4(-3+1,5)-2(3-2(-3))=-4(-1,5)-2(3+6)=6-2*9=-12
0