Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középiskolai matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=7cm
b=4cm
c=?
α=60°
Behúzod a szárak merőleges vetületét az a-ra és koszinusz függvénnyel tudod azt számolni:
cos(60)=x/b
b*cos(60)=x=2
és ezt kivonod kétszer az a-ból, mert 2 szár van. Ebből aztán kijön, hogy c=3cm.
1