Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
454
Behelyettesítési érték:
a=3 b=-2
A, 6a-b=
B, (-4a):b=
C, 8a-b=
D, 3a-(-b)=
E, b³=
F, b⁴
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A, `6a-b=6*3-(-2)=18+2=20`

B, `frac(-4a)(b)=frac(-4*3)(-2)=frac(-12)(-2)=6`

C, `8a-b=8*3-(-2)=24+2=26`

D, `3a-(-b)=3*3-(-(-2))=9-2=7`

E, `b^3=(-2)^3=-8`

F, `b^4=(-2)^4=16`
0