Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg az m valós szám értékeit, úgy, hogy az f függvény monoton növekvő legyen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Adott az f: R -> R f(x)=(2m-4)x+8 függvény, ahol m ∈ R. Határozd meg az m valós szám értékeit, úgy, hogy az f függvény monoton növekvő legyen!

Köszönöm előre is!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, függvény, monoton, novekvo
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az `f(x)=a·x+b` függvények képe egy egyenes. Ha `a`=0, akkor a függvény képe egy vízszintes vonal (`y=b` magasságban). Ha `a > 0`, akkor növekszik, ha `a < 0`, akkor pedig csökken a függvény.
Vagyis akkor lesz monoton növekvő ez a függvény, ha `(2m-4) > 0`
Fejezd be.
1