Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
716
lg x^2 = 2lg x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
ha átalakítod a egyenlet jobb oldalát:
lgx2=lgx2
xeR [x>0]
Módosítva: 6 éve
0

Ez egy azonosság, ahol az alaphalmaz a jobb oldali `f(x)` függvény értelmezési tartománya, ahol
`f: R rightarrow R`, `x mapsto 2*log(x)` és `dom f(x)={x in R | x gt 0}`.
Módosítva: 6 éve
0