Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi pls pls:P

Főoldal » Általános iskola » Matematika
892
2.
a,keszitsd el az f(x) = 2x-3 lineáris függvény grafikonját!
b, határozd meg a pontok hiányzó jelzőszámait úgy, hogy azok a grafikonon legyenek!

A(3;x)
B(-4;y)
C(kétharmad;f)
D(u;7)
E(z;egyötöd)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A
2*3-3=x
6-3=x
x=3; tehát A(3;3)

B
2*(-4)-3=y
-8-3=y
-11=y; tehát B(-4;-11)

C
2*2/3-3=f
4/3-3=f
4/3-9/3=f
-5/3=f, tehát: C(2/3;-5/3)

D
2*u-3=7
2*u=10
u=5, tehát: D(5;7)

E
2*z-3=1/5
2*z=1/5+15/5
2*z=16/5
z=8/5
0