Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi pls pls:P

Főoldal » Általános iskola » Matematika
652
6.
Egy öt polcbol álló konyvszekreny also polcán 31 konyv van, míg a legfelsőn már csak egy.
Minden polcra 6-tal kevesebb könyvet tettek, mint az alatta lévőre.
a, hány polcbol áll a konyvszekreny?
b, hány könyvet helyeztek el rajta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hát számold össze:

Alsó: 31
Második: 31-6=25
Harmadik: 25-6=19
Negyedik: 19-6=13
Ötödik: 13-6=7
Hatodik: 7-6=1

Szóval 6 polc kell.
A könyveket meg add össze.
0