Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi pls pls:P

Főoldal » Általános iskola » Matematika
663
5.
Egy számtani sorozat első eleme (-6), a harmadik eleme 2.
a, mennyi a sorozat differenciája?
b, add meg a sorozat első hat elemét!
c, ábrázold grafikonon a sorozat első hát elemét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A differenciát jelöljük `d`-vel:

Első elem `-6`
Második: `-6+d`
Harmadik: `-6+d+d`, ez pedig 2:
`-6+2d=2`
`2d=8`
`d=4`

A többit csináld meg...
0