Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Sziasztok
Segítség kéne SOS kérlek szépen titeket.
Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
1,a,
zárójel kibontás
2x-7+9+3x=26
5x+1=26
5x=25
x=5
0

1, b,
zárójel
2x-6+4x+4=5x-5+x+3
6x-2=6x-2

xEQ bármely szám jó lesz így bármely racionális szám is
0

2,
zárójel
72-20x-36x+84=30x-240-6x-84
156-56x=24x-324
-80x=-480
x=6

van
0

3,
zárójel
x+2x=3/5+5/2
3x=31/10

x=1,033333333333

x nem eleme Q, csak xEQ*
0