Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek7

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A lányok X golyót gyúrtak.
A fiúk 2*X-18 golyót!
Összesen 63 golyót gyúrtak.

X+2X-18=63
3X=81
X=27

Azaz a lányok 27 golyót a fiúk pedig 2*27-18 darabot azaz 54-18=36 darab golyót gyúrtak.
0