Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek5

Főoldal » Általános iskola » Matematika
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
DAB < az A csúcs szöge lesz ami 180-130+30=50 fok
BCD < ott a CD oldalt meghosszabbítjuk és elnevezzük E csúcsnak amit az A csúcsból merőlegest állítva kapunk, így az BAE szög 90 fokos derékszög lesz amiből tudjuk, hogy DAB szög 50 fok így a maradék DAE szög 40 fokos lesz, a DEA szög derékszög lesz, így a háromszög szögeinek összegéből kijön hogy 180-90-40=50 fok lesz ADE szög. CDE oldal az egyenes így 180 fokot zár be azaz a CDA szög 130 fokos lesz így ismét a háromszög szögeinek összegéhez fordulunk 180-130-20 = 30fok lesz az ACD szög így összeadva a meglévő BCA derékszöggel 120 fokot kapunk.
Próbáld meg lerajzolni úgy egyszerűbb, mint ahogy én leírtam :)
0