Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Felvételire kéne tudjam ezt a feladatot , de sehogy sem megy. Segítsetek légyszi.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2917
Egy nagy dobozba piros, sárga és zöld golyókat tettünk. Az összes golyó fele piros,
20%-a sárga. A zöld és sárga golyók száma összesen 500.
a) Hány darab piros golyó van a dobozban?
b) Az összes golyó hány százaléka zöld?
c) Hány darab sárga golyó van a dobozban?
d) Hány darab zöld golyó van a dobozban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, golyók, doboz, ismeretlen
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
p=50%
s=20%
ebből következik, hogy z=30%

a,
z+s=50%
50%=500
100%=1000
b, z=30%
c, s=20%
100%=1000
s=200
d, ugyanígy
z=300

0