Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor

Főoldal » Középiskola » Matematika
682
Adottak az ▁a( 2; -3) és ▁b ( -4;5) vektorok.
Add meg a vektor hosszát!
Számold ki az a + 2b vektor koordinátáit
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ha egy egyes vektorok hossza kell:
a vektor hossza:  22+(-3)2 = 13 
b vektor hossza:  (-4)2+52 = 41 
ha mégis más kellene szólj LÉGYSZÍVES! :)
a+2b=(x koordinátát x-szel, y koordinátát y-nal adok össze)=(2;-3)+(-8;10)=(-6;7)
0